Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@08:46:31 GMT

امتداد امامت با ولادت امام محمد باقر(ع)

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۵۷۰۴

امتداد امامت با ولادت امام محمد باقر(ع)

امام محمد باقر(ع) ثمره ازدواج امام سجاد(ع) و حضرت فاطمه بنت الحس(س) است و به همین جهت هم به هشت ائمه معصومین بعد از امام سجاد(ع) لقب ابن الحسن و ابن الحسین داده شده است، به این معنا که نسل ایشان از طرفی مادری به امام حسن (ع) و از طرف پدری به امام حسین (ع) می رسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازگوهرشادنیوز، امام محمد باقر(ع) ثمره ازدواج امام سجاد(ع) و حضرت فاطمه بنت الحس(س) است و به همین جهت هم به هشت ائمه معصومین بعد از امام سجاد(ع) لقب ابن الحسن و ابن الحسین داده شده، به این معنا که نسل ایشان از طرفی مادری به امام حسن (ع) و از طرف پدری به امام حسین (ع) می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادر امام محمد باقر(س)

مادر امام محمد باقر(ع) از جمع زنان، شخصیتهایی هستند که درخشش معنویتشان در سراسر تاریخ اسلام پرتو افکنده است.ایشان به جهت برخورداری از بسیاری معنویات،از برترین زنان عالم بوده اند. وی هم دختر امام، هم همسر امام و هم مادر امام اند و این یکی از ویژگی های تمایز ایشان از دیگر زنان است.

برای این بانوی مکرمه صفاتی چون فاضله، عالمه، صالحه، صدیقه، پارسا و پرهیزگار بیان شده است، ایشان دختر بسیار شایسته و مادری بسیار بافضیلتی هستند که فرزندی چون امام محمد باقر(ع) را به دنیا آورده و پرورش دادند.

نام، القاب و مدت امامت پنجمین امام

نام مبارکاین امام بزرگوار محمد بود .لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است,،بدین جهت که: دریاى دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت .

القابدیگرى مانند شاکر و صابر و هادى نیز براى آن حضرت ذکر کرد هاند که هریک بازگوینده صفتى از صفات آن امام بزرگوار بوده است. در ادامه به برخی از این القاب متبرک اشاره می کنیم:

1.الامین؛ امانت دارِ اسرارِ الهی.

2. الباقر به معنی شکافنده.

3. باقرالعلم (العلوم) به معنی شکافنده دانش (دانش ها).

4. الشاکربه معنی شُکر کننده.

5. الشاکر لله به معنی شکرکننده خداوند.

تولد حضرت باقر ( ع )در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57 هجرى در مدینه است ایشان در واقعه جانگداز کربلا همراه پدر و در کنار جدش حضرت سیدالشهداء کودکى بود که به چهارمین بهار زندگیش نزدیک می شد .

دوران امامتاین امام بزرگوار از سال 95 هجرى که سال درگذشت امام زین العابدین ( ع ) است آغاز شد و تا سال 114 ه ق یعنى مدت 19 سال و چند ماه ادامه داشته است.

پاره ای دلایل در اثبات امامت امام محمد باقر(ع)

- در وصـیـت امـیـرمـؤمـنـان عـلى (ع) به فرزندانشان، نام امام باقر(ع ) آمده و به امامت ایشان سفارش شده است .

ـ در «حـدیـث لَوْح » مـطـابـق نـقـل عـلمـاى شـیـعـه، آمـده اسـت کـه جـبـرئیـل آن را از بـهـشـت بـه حـضـور رسـول خـدا (ص ) آورد و رسـول خـدا (ص) آن را به فاطمه (س) داد و در آن «لوْح » نام همه دوازده امام (ع ) نوشته شده است و نام محمّد بن على (امام باقر) به عنوان امام بعد از پدرش بزرگوارشان، خاطرنشان شده است.
ـ روایـات بـسـیـارى از امـیـرمـؤ مـنـان و امـام حسن و امام حسین و امام سجّاد (ع ) نقل شده است که به امامت امام باقر (علیه السلام ) بعد از پدر گرامی شان صراحت دارد.
- دلایل و روایـات بـسـیـارى را سـایـر راویـان در فـضـایـل آن حـضـرت نـقـل کرده اند که ذکر آنها به طول مى انجامد و در این مطلب بنا بر اختصار است ، به همین مقدار مذکور که بیانگر معانى همان روایات است ، کفایت مى شود.

همسران امام پنجم شیعیان امام محمد باقر(ع) دو همسر داشته اند،یکی از همسران ایشان ام‏فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی‏بکر بود.او هر چند از نسل ابو بکر بود، اما همانند پدرش قاسم بن محمد حق امامان را مى شناخت و اهل ولایت معصومین (ع) بود، چنان که در روایتى از امام رضا (ع) آمده است که روزى نام قاسم بن محمد نزد آن حضرت برده شد، امام فرمود: او به ولایت و امامت اعتقاد داشت. خداوند از ام‏فروه دو پسر به امام باقر علیه‏السلام عنایت فرمود به نام هایابوعبدالله جعفر بن محمد الصادق و عبدالله بن محمد. و اما دیگر همسر امام باقر (ع) ام‏حکیم، دختر اسد بن مغیره ثقفی‏ است. این بانو مادر فرزندان دیگر امام علیه‏السلام می‏باشد که عبارتند از:
1. ابراهیم بن محمد 2. عبیدالله بن محمد 3. علی بن محمد 4. زینب بنت محمد 5. ام‏سلمه بنت محمد[1] . بر اساس تحقیق علمای انساب، نسل امام باقر علیه‏السلام منحصر به امام صادق علیه‏السلام است، گویا فرزندان دیگر امام علیه‏السلام عقیم بوده‏اند. فرزندان امام محمد باقر(ع)

مرخین براى امام باقر (ع) هفت فرزند یاد کرده‏اند، پنج پسر و دو دختر ک عبارنتد:
1. امام جعفر بن محمد صادق ـ علیهما السّلام ـ
2. عبدالله بن محمد(این دوتن فرزندان امِّ فروه بودند)
3. ابراهیم.
4. عبیدالله (این دوتن فرزندان ام حکیم بودند).
5. علی(ام ولد) (کنیز).
6. زینب فرزندان ام ولد (کنیز).
7. ام سلمه فرزند ام ولد (کنیز).

برخى از منابع، تنها شش فرزند براى امام باقر (ع) نام برده‏ اند و بر این باورند که امام باقر فرزندى به نام عبید الله نداشته است. گروهى دیگر گفته اند: امام باقر (ع) دو دختر نداشته است، بلکه زینب و ام سلمه در حقیقت دو نام براى یک دختر است. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۵۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون

261 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903930

دیگر خبرها

  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر در ارومیه
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • مازندران در دهه کرامت غرق در جشن و سرور می‌شود
  • اجرای ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مازندران
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • پخش نماز جماعت به امامت یک زن در تلویزیون
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • شست‌وشوی رواق‌های حرم مطهر رضوی + فیلم
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید